Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

TS Club’a karsiyim!

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İlk olarak Fanatik Ozi tarafından gönderildi

bende türçede yabanci kelimelere karsiyim. bu isim daha iyi olarak bir türkçe kelime olmasi gerekiyor.

kendi dilimiz dünyanin en zengin dillerinden biri. gidip 200-300 kelime olan ingilizceyi konusmayalim gereksiz yere.
    ingilizce 200-300 kelimeymis demek[img]smileys/smiley22.gif[/img]

Yorum

[img]smileys/smiley36.gif[/img][img]smileys/smiley36.gif[/img]
      ...anti-klişe timi...

Yorum

İlk olarak Bordo_mavi61 tarafından gönderildi
        İlk olarak Nytre tarafından gönderildi

arkadaslar ! Trabzon halki her zaman milliyetçiligi ile vatanseverligi ile övünen bir halktir. kurtulus savasinda olsun çanakkale savasinda olsun her cepheye kosmustur ve trabzonda bulunan ermeni ve rum çeteleriyle dedelerimiz yigitçe savasmistir.

simdi türkiye üzerinde türk dilini yabancilastirma çalismalari vardir. bunun ise sokaktan baslayarak yapiyorlar. yani dükkan adlarindan..

çevremizdeki dükkanlara baktigimizda çogunun adi yabanci. peki trabzonun gururu temsilcisi olan trabzonsporumuzun ürünlerinin satildigi yerin adinin da yabanci olmasina ne demeli???

arkadaslar ts club ismi tamamiyle emperyalist güçlerin Türkiye üzerine oynadiklari oyunun yansimasidir. olayi büyüttügümü falan düsünmeyin damlaya damlaya göl olur ve bu göl degil deniz oldu!...

lütfen gerekeni yapalim!..bu zor bir is degil... eger kapimizin öününü temizleyemezsek Türkiyemizi nasil bu pisliklerden temizleyecegiz. ayrica bu diger takimlarada büyük örnek olacak!

abi bence bu temizleme isnden önce sen basla...

1-nickin türkçe degil[img]smileys/smiley36.gif[/img]

2-türkçenin yabancilasmasina karsi oldugun bir yazi yazmissin...ve o yazida türkçe olmayan emperyalist kelimesini kullanmissin...[img]smileys/smiley36.gif[/img]

bir kere nick degil takma ad iki Nytre ingilizce degil türkçede degil. bir anlami yok.
        ''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)

feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !

Yorum

arkadaslar bu konu hakkinda bir anket yapilsa ve burada konusacagimiza o ankete baksak ve trabzonspor taraftarlarinin bu konu hakkindaki görüsünü görsek olmaz mi?

BMN yönetimine duyurulur!
          ''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)

Yorum

Klüp rakisi vardir, duymussunuzdur. Hani etiketinde Atatürk ve Ismet Inönü'nün oldugu söylenen raki. Oysa, o resimdekilerden birisi Türkiyenin ilk grafikeri Ihap Hulusi ile sair Fazil Aytaç'tir. Kimbilir, Orhan Veli'de bunlari bildigi için "Bir de raki sisesinde balik olsam" demistir, Eskiler Aliyorum adli siirinde.

Konu dagilmadan, yine club'e yada kulüpe dönelim biz. Malesef, 80 ihtilalinden sonra, disa açilma politikasiyla sadece avrupa ürünlerini ithal etmedik. Aldigimiz ürünlerle beraber onlarin markalarini da ithal ettik. Bu markalarla yarismak içinse, yine onlara benzer kelimeler kullanmaya türetmeye basladik.

Bu anlamda Club kelimesine bende karsiyim. Böyle bir geçis için kamuoyu arasinda bir anket yapilip, halkin benimseyecegi bir ismin tercih edilmesi, daha sik dururdu.

Ama olan olmus ve TsClub marka yolunda öyle yada böyle ilerlemektedir. Bu saatten sonra yapilacak teksey, onu sahiplenmek olmali bence.

Yorum

Bu konu ne zaman açilsa etraftaki arkadaslarimdan konu hakkinda tenkit alan biri olarak hep ayni seyi söylüyorum. Biz keyfimizden ingilizce konusmuyoruz... Adamlar bilim yapiyorlar, kendi dillerinde. Sonra bunlari indeks'e girmis (indeks'in Türkçesini bilmiyorum) dergilerde basiyorlar, yine ingilizce... TV kanallari daha kaliteli, kus gribi haberlerinde bile araya "Kürdistan" diye olmayan ve var olusunu savas sebebi saydigimiz uydurma bir isim sokan BBC hava durumunu bizim kanallarindan daha iyi tutturuyor.

Velhasili, üretmeden konusmaya ve atalarimizin yaptiklari ile bir türlü çikartamadigimiz bor madenlerimizle övünmeye alisik oldugumuz için bu hikaye sürer gider. Bugün dünya "sakir sakir" Çince ögreniyor, keyiflerinden mi? Japonya'da egitim dili Japonca'dir. En basit bilgileri ögrenmek için önce Japonca ögreniyorsunuz, bu da keyfi degil. Güç adamin elinde, üretiyor. Sen de ögrenmek istiyorsan onun kurallariyla oynuyorsun...

Ayrica Ingilizce bir çok konuda Türkçe'nin eline su dökemese de üstün oldugu az taraf da yok. Isi kelime sayisina vurursak Arapça'nin yaninda bize sira gelmez diye biliyorum ben. (Yanlissam bilgi sahibi biri düzeltebilir)

Yorum

İlk olarak perhaps tarafından gönderildi

Ayrica Ingilizce bir çok konuda Türkçe'nin eline su dökemese de üstün oldugu az taraf da yok. Isi kelime sayisina vurursak Arapça'nin yaninda bize sira gelmez diye biliyorum ben. (Yanlissam bilgi sahibi biri düzeltebilir)
                degindigin noktalarda hakli oldugun yonler var,yalniz ingilizce konusunda bill gates'in türkçe'yi bilgisayar dili yapma isteginin ardindaki kelime üretebilme özelliginin fazlaligini da eklemek isterim

Yorum

Bu konuya yaklasimim sizinle bir degildi. Ben "TS Club" isminin bir magaza için uygun olmadigini düsünüyorum. Yani bunun milliyetçilikle bir alakasi yok. Ayni zamanda Ingilizce ile kiyaslama yapmanin da bir anlami olmadigini düsünüyorum. Nedeni ise bu ürünlerin Ingilizler tarafindan alinmiyor olmasi.

Ama ille de dil diyorsaniz o konuda söyleyeceklerim var elbet. Türkçe çok zengin bir dil degildir kelime sayisi açisindan. Ama "kelime türetme" sayesinde, ayni kelimenin sonuna istediginiz kadar ek koyarak kelime türetebilirsiniz. Ama bu kullandigimiz kelime kökleri sayisini arttirmiyor.

Bu da bir tarafa dilimiz zengin de bunu ne ölçüde kullaniyoruz. Ortalama bir Türk'ün hayati boyunca kullandigi kelime sayisi, ortalama bir Ingiliz'in kullandiginin 5'te biri. bunun da sebepleri var. Birincisi çok okumak ve kelime haznesini gelistirmek. Ikincisi ise dillerinin zenginligi.

Neyse bu konu çok uzar ve benim de çok hassas oldugum bir konu. Bir dokun bin ah isit misali.

En iyisi burada keseyim. Bu saatten sonra bu ismi degistiremeyecegimizi düsünüyorum zaten.Edited by: simal yildizi
                  Trabzonsporlu olmak...
                  Zor ama güzel be kardeşim!

Yorum

İlk olarak kutoz tarafından gönderildi
                    ...Ama olan olmus ve TsClub marka yolunda öyle yada böyle ilerlemektedir. Bu saatten sonra yapilacak teksey, onu sahiplenmek olmali bence.

ben de bir spor malzemesi "marka"si olarak baska bir isim tercih ederdim ama bu saatten sonra(eger ortaya bir marka çikarmak istiyorsak) bize destek vermek düser.
                    Her daim TRABZONSPOR!
                    Türkiye Kyoto'yu imzaladı
                    "7"

Yorum

ulan su ismi koyanlar daha önce bu foruma sorsalardiya!.....

acilen üye çapini genisletmeye ve forumun konumunu yükseltmeye bakmali yoksa biz daha çok seylerin yasini tutariz örn F. Akyel

(biraz abarttimmi acaba lan)Edited by: salihtopal48
                      40\'IMIZ ÇIKMAK ÜZERE
                      SENEYE KESIN SAMPIYONUZ

Yorum

Ts c|ub 0|ayi mevcut ynetime s0y|enebi|ir ha|a .. ve örnek 0|uruz...

ayrica mi||et rengini deistiriy0r...

ne 0|acak iki senede bir f0rma deisi0r...

bir tabe|ami degisemez...

c0k sik bir isim 0|abi|ir....

türkce isimmi ka|madi

Yorum

İlk olarak perhaps tarafından gönderildi

... Adamlar bilim yapiyorlar, kendi dillerinde.

...Velhasili, üretmeden konusmaya ve atalarimizin yaptiklari ile bir türlü çikartamadigimiz bor madenlerimizle övünmeye alisik oldugumuz için bu hikaye sürer gider.

bu ülkede benim gibi düsünen biri daha varmis ,inan ki benim sagda solda ya da bir muhabbet ortaminda söylediklerimin aynisini buraya aktarmissin.tesekkür ederim.

konumuz dil meselesi degil ama BMN yilin özlü sözü gibi birsey olursa ben bu yaziyi aday gösteririm.

iyi geceler

Yorum

hersey bir yerden baslar ve sürüp gider...

Atatürk laf üretmedigi için su anda bu ülke kuruldu...

biz burada laf ürettigimiz kadar fikirde ürettik icraatta yaptik..

koskoca turkcele digiturke kafa tuttuk...

halk isterse hersey olur trabzonsporun halkida taraftardir...

bilim yap üret türkçe üret ingilizce yaz ne olacak?

almanyada baska dili konusma yasagi getirenleri düsün?

ülkemizin belediyeleri artik kendi bölgelerinde türkçe tabela kampanyalari bahsediorlar ve bunu kanun olarak çikartiyorlar...

burada dil-bilim-evrensellik tartismamiz gerekiyorsa tartisalim..

bazi arkadaslarida sinanoglu.net adresine bu konu hakkinda daha fazla bilgi almalari için davet ediyorum.

orada yapilan basarilari görsünler diye.

Yorum

Nytre;

sana katiliyorum sonuna kadar destekliyorum.onu yazmayi unutmusum bence tamamen haklisin.

Yorum

o zaman bir mektup ya da mail atalim isterseniz..

burada illa 150-200 kisi ollmamiz gerekmior bunu yapmamiz için.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X